in

Извънредно: Полицията даде последна информация за появилия се нов опасен наркотик във Варна

Снимка: Pixabay

Днес във Варна комисар заместник-директорът на Областната дирекция на МВР Андрей Ангелов и заместник-районният прокурор Ивелина Паскова дадоха брифинг, във връзка с появилите се на пазара на наркотици, наркотични вещества, аналози на фентанил. Бяха дадени подробности за работата на полицията и прокуратурата по пресичане на разпространението на този високо-рисков опиат.

Както по-рано ви съобщихме зачестяват случаите на наркозависими, починали от хероин с примеси във Варна. Хероинът се смесва с фентанил, който е друг много опасен наркотик.

За последните 4 месеца във Варна има 9 смъртни случая на наркозависими. До единия от починалите е била открита спринцовка със следи от фентанил. При другия случай починалият е употребявал метамфетамин. Резултатите от останали проби към момента не са подготвени.

Във Варна зачестяват случаите на наркозависими, починали от хероин с примеси

Комисар Андрей Ангелов заяви днес, че в резултат на мероприятията на полицията във Варна е установено, че разпространяването на фентанил и негови аналози е започнало от ромския квартал „Максуда“ в града. Появата на новото наркотично вещество е установена в края на месец май.

От проведените беседи с наркозависими през юни е установено, че на територията на града се разпространява нов вид хероин, който е с по-силно въздействие. Наркозависимите го наричат помежду си синтетичен хероин, обясни комисарят.

Бе съобщено и това, че са установени и конкретни разпространители на наркотиците и срещу тях са предприети действия. На 13 юли са задържани две жени, в момент на сделка с над 200 грама аналог на фентанил – алфа метилфентанил и над 50 000 лв.

Андрей Ангелов добави, че вчера във варненския ж.к. „Владислав Варненичк“ са арестувани двама дилъри на хероин и марихуана. Задържаните са две лица – на 18 и 36 години, криминално проявени. Арестуваните са били съседи, които живеели и продавали дрога в един и същ блок, на един и същ етаж.

Задържаният с наркотици 70-годишен мъж във Варна, се оказа близък на основната разпространителка на фентанил

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.