in

Невероятен трик: С това евтино и достъпно средство можете да се отървете от мухъла в банята

Кадър: Youtube/Мисия Моят Дом

Често се случва да избие мухъл в банята или друго помещение у дома, в случай че няма достатъчна вентилация, а нивото на влагата е високо. Мухълът се разпространява посредством освобождаване на микроскопични спори. Понякога се разпространява изключително бързо, ако условията го позволяват

Добре е веднага щом забележим мухъл, да предприемем действия за неговото премахване, тъй като може да ни докара здравословни проблеми.

За щастие има някои трикове, които опитните домакини знаят и прилагат, за да се отърват от досадния мухъл у дома.

Оказва се, че белият оцет е изключително ефективен в борбата с мухъла, тъй като не само премахва цвета му (като белината), а директно го атакува и убива, съобщава сайтът Актуално.

Сложете малко в спрей бутилка и напръскайте мухъла, преди това отворите прозорец, защото става малко задушно и неприятно.

Ако се появи отново, смесете малко сода бикарбонат и бял оцет, така че да стане на паста, и изтъркайте плесента с това. За да не се връща, проветрявайте помещението. Белият оцет съдържа оцетна киселина, която може да помогне за спиране на растежа на мухъл и ще го убие в рамките на един час.

Освен това белият оцет е по-малко токсичен от белината. Той е по-добър и по-евтин вариант за домашна употреба. Белият оцет може да бъде купен за около 2 лв. от всеки хранителен магазин.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/