in

Днес във Варна ще информират младежите относно различни рискове: Ще могат да погледнат през алко- и нарко-очила

Снимка: Google Street View

Днес във Варна се организира кампания „Лято без риск“. Тя ще се проведе на входа на Морската градина. Ще бъдат засегнати темите за най-различни рискове, свързани с рисковото поведение

Традиционната кампания „Лято без риск“ ще се проведе днес – 21 юли, петък, от 18.30 ч. до 19.30 ч., на площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина. Очаква се в инициативата да се включат повече от 100 деца и младежи.

Ще има специални щандове, на които ще бъде предоставена информация за различните видове рискове, с които се сблъскват младите хора. Доброволци от превантивните клубове към дирекция „Превенции“ ще информират за последиците от рисковото поведение.

Полицейски служители ще правят демонстрации с дрегер тестове. На специално изградени трасета гражданите ще имат възможност чрез алко- и нарко-очила да изпитат ефекта върху възприятията, който предизвиква употреба на алкохол или наркотик. Медицински специалисти ще правят безплатни и анонимни изследвания за ХИВ, хепатит В и хепатит С в мобилен медицински кабинет, разположен до Слънчевия часовник.

Ще има танцово шоу и разнообразни интерактивни игри с награди. Организатор на събитието е дирекция „Превенции“, Община Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.