in

Какво е състоянието на дете, блъснато на пешеходна пътека и влачено повече от 10 метра?

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Неприятният инцидент, при който 8-годишно момче, пресичащо със своята баба на пешеходна пътека, е блъснато от 79-годишен шофьор, се е случил в Севлиево. Детето е влачено от автомобила повече от 10-метра след мястото на удара. Баба му също е пострадала. За сега състоянието на момчето е тежко, по спешност то е транспортирано в „Пирогов“.

„Защо се позволява на 79-годишни шофьори да шофира. Спира в насрещното, докато е влачил синът ми под колата, 10 метра. На такива по-възрастни шофьори да се провеждат периодични курсове. Дали са правоспособни зад волана, с адекватни реакции, с добра видимост, в добро здравословно състояние. Това е много важно за да се спаси един човешки живот“, коментира пред bTV Радослав Михнев, баща на пострадалото момче.

Михнев е благодарен на екипа на Спешна помощ, който е реагирал много бързо и адекватно, но пита защо все още не се използват хеликоптери в подобни ситуации.

Момчето първоначално е закарано в университетската болница в Плевен, а след това е транспортирано в София.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/