in

Двама младежи с БМВ бяха хванати с 4 вида наркотици

Колаж: "Нова Варна"

Едва навършили пълнолетие, две момчета, съответно на 18 и 19 годишна възраст, са задържани за притежание не на един или два, а на четири вида наркотици. Ето и подробностите, който предоставиха от полицията за медия „Нова Варна“:

18-годишен младеж от Цар Калоян и 19-годишният му спътник от село Недоклан са хванати с няколко вида дрога в Разград. В хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е спрян автомобил „БМВ“, с който двамата се придвижвали. При извършената около 19.30 часа на 21 юли проверка в колата са открити 23,10 грама тревиста маса в найлонов пакет, която при тестване реагира на марихуана.

При личен обиск у пътника са намерени 2 хапчета метаамфетамин, пликче с бяло кристалообразно вещество /амфетамин/ и плик с бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Последвали процесуално-следствени действия, при които е извършен оглед встрани от автобусна спирка на бул. „Априлско въстание“ в Разград. В изоставена автомобилна гума са намерени 2 джъмпера с тегло 2,35 грама, чието съдържание реагира на канабис.

По случая се води досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).