in

Предлагат 24 май да стане национален празник

Стана ясно, че  ПП-ДБ предлагат 24 май да стане национален празник. Също така формацията предлага свой проект за конституция. Това са част от предложенията за конституционна реформа на ПП-ДБ и „Правосъдие за всеки“.

Формацията предлага свой проект за конституция. Отделно обаче те работят и с ГЕРБ-СДС и ДПС. Още преди няколко дни ПП-ДБ съобщиха, че ще предложат и свой текст за изменения. Те стъпват върху едно по-широко политическо съгласие за промени в конституцията, обясни Христо Иванов и уточни, че са обсъждани с ГЕРБ и ДПС, предаде „24 часа“.

Основните принципи зад тях са повече справедливост, повече отговорност на прокурорите, повече независимост при съдиите. Тези три принципа искат да изведат основния – че никой не трябва да бъде над закона. Следващият принцип е да изведем българските култура и писменост на преден план, да вкараме идеята, ще нашите деца са потомци на просветители, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ представя проекта си за конституционни промени в централата на ДСБ на столичната улица „Кърниградска“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/