in

Какво ще бъде времето през август: Подробна прогноза

Снимка: Pixabay

Времето през първото десетдневие на август се очаква температурите да са с 3-5 градуса над климатичната норма.

Над страната ще преобладава слънчево и горещо време, но до обяд. Следобедите се очакват валежи и гръмотевици, но на много по-малко места, и то предимно в планините. По-малка е вероятността от валежи над Източна България.Температурите в страната ще са между 34-38°С.

Към средата и към края на първото десетдневие и в началото на второто (между 3-5 и 7- 9 август) отново се повишава вероятността за валежи на повече места в страната, които в някои райни ще са и по-значителни по количество, с гръмотевични бури и с условия за градушки. Очакваме и застудяване и по-ниски температури по климатична норма.

В първите дни от второто десетдневие времето ще е предимно слънчево, а следобедите – с висока облачност. Температурите ще са около нормата за август и ще са между 35-37°С. Над Дунавската равнина ще е ветровито. Към 18-19 август очакваме преминаване на студен атмосферен фронт, с който и температурите ще се понижат. Очакваме също валежи и гръмотевици. След краткотрайното захлаждане, до края на второто десетдневие температурите ще се повишат, но в следобедните часове вероятността от валежи е по-висока.

В по-голяма част от страната вероятността от валежи е много по-малка. Времето ще е слънчево и горещо. Очакваме и температури от над 35°C. Обикновено към края на месеца се повишава вероятността и от по-силни атмосферни смущения.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/