in

РЗИ със засилени проверки във Варна

Снимка: Google Street View

Стотици обекти от най-различен вид са проверили хигиенните власти във Варна за последната седмица. Въпреки постъпили множество сигнали от граждани, относно дейността на аптеки и здравни заведения, при извършване на проверки на място, служителите на РЗИ не са констатирали нарушения в този вид обекти. 

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 144 обекта. Проверките са извършени в обществени перални, хотели, вилно селище и къщи за гости ,складове и магазини за съхранение и търговия с козметични продукти, оптика, открити и закрити басейни, спа центрове, игрални зали, фитнес зали, салони за красота, студия за татуировки, минерални, местни и ведомствени водоизточници, специализирани превозни средства, плажове и др.

Издадени и връчени са 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и
противоепидемични мерки.

Съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение, като и трите са на физически лица.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията, твърдят от РЗИ-Варна.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 20 проверки в аптеки, ЛЗБП и ЛЗИБП. Не са констатирани нарушения. Издадени са 3 удостоверения, с които се удостоверява, че лечебното заведение отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 4 удостоверения за недостатъчност от лекари специалисти.

„Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”., съобщават от РЗИ.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).