in

България на финал на Европейското първенство по волейбол за юноши (ВИДЕО)

Кадър: бТВ

Талантливият ни отбор е без нито една загуба от 8 мача. Загубили са само един гейм до сега и са на крачка да вдигнат европейската титла, след като разгромиха Испания с 3:0. Днес ще играят на финал срещу победителят в двубоя между Италия и Белгия.

Момчетата на треньора Десислава Величкова спечелиха без големи затруднения първия и третия гейм в мача с Испания, през които имаха солиден аванс в по-голямата част, съобщава бТВ.

Те обаче трябваше да покажат страхотна воля във втория гейм, в който обърнаха от 16:21 до 25:22.

Най-резултатен за националите бе Петьо Иванов с 19 точки, като 7 от тях дойдоха от блокада. Още 10 точки добави Жасмин Величков, а с осем приключи Константин Манолев. За Испания с 16 точки завърши Сесар Камачо.

С победата над Испания тимът ни вече има осем успеха в осем мача в Подгорица и геймово съотношение от 24:1. За България това е второ класиране на финал в тази възрастова група.

През 2019 г. воденият тогава от Мартин Стоев тим отстъпи на Франция във финала на европейското в София.

Вижте откъс от победата на българските юнаци над Испания във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/