in

След пържолите за 600 лева: И заведение в Созопол „блесна“ със скрита такса „ЕНТЪРТЕЙМЪНТ“

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Почиваща по Южното Черноморие се оплака в социалните мрежи от скрита такса в сметката, която е платила, посещавайки плажно заведение в Созопол. Таксата е наречена с нестандартното име „ЕНТЪРТЕЙМЪНТ“. Какво се крие зад това екзотично наименование?

Жената е платила по десет лева на човек допълнително към сметката си (бел.ред. били са двама), като това никъде не е упоменато предварително по нейни думи. При въпрос към сервитьорката: „За какво е тази такса?“, клиентката получила отговор, че било нещо като вход.

Ето и цялата публикация във Фейсбук на почиващата, платила такса „ЕНТЪРТЕЙМЪНТ“, която е маркирана и на касовата бележка, както се вижда от снимката:

В коментарите други потребители питат жената, дали е имало музика на живо или друг вид забавление, което да е изисквало плащането на вход. Оказва се обаче от отговорите на ощетената, че такава музика е нямало, както и нищо, което да изисква плащането на такава такса, според нея.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).