in

Бизнесмен от Пловдив се размина с условна присъда след като преби жена си с тенис ракета пред очите на децата им

Снимка: Pixabay

Въпреки острата обществена реакция по случая с бруталното насилие, довело до 400-те шефа по тялото на 18-годишното момиче от Стара Загора и заявките на Прокуратурата за нулева толерантност към насилието, на Съда в Пловдив не му пречи да приеме споразумение между бизнесмен и съпругата му, на която той в края на миналата година причинява тежка телесна повреда.

Как се стигнало до побоя? Ето и цялата история на пловдивското семейство:

Симо и Димитрия Касабови имали връзка от 2002 г. Според прокуратурата бизнесменът бил много ревнив и от самото начало на отношенията им проявявал агресия и арогантност към съпругата си. Ограничавал контактите ѝ с родители и приятелки, проверявал съобщенията ѝ и следил местонахождението ѝ. Многократно в съвместния им живот се случвало Касабов да посяга на Димитрия. Жената няколко пъти опитвала да избяга от него, но той я намирал, биел я и скривал портмонето ѝ, за да не може да отиде при родителите си.

Преди Коледа Симо Касабов се прибрал и заварил съпругата си да използва телефон, за който той не знаел. Двамата се скарали и Димитрия решила да сложи край на връзката им. Съпругът ѝ се ядосал, взел тенис ракета и започнал да я налага с нея, с юмрук в окото и ребрата и с шамар в областта на дясното ухо. След побоя жената успяла да избяга и постъпила в болница. Лекарите установили течност в стомаха, пробит далак и спукано тъпанче.

В крайна сметка бизнесменът се споразумя и излезе от ареста. Дори успя да пише на приятелите си във Facebook:
“Скъпи приятели, искам на всички да ви благодаря, че всеки ден бяхте с мен и разбрахте, че попаднах в един капан на един лицемерен човек който съм го мислил че е стълб до мен , а то се оказа едно вонящо блато.“, написа Касабов.

Сега наказанието, което получава е условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок, потвърдиха за TrafficNews от държавното обвинение.

След като делото беше засекретено и се гледа при „закрити врата”, без присъствието на медии, пострадалата Димитрия се е конституирала като частен обвинител срещу съпруга си. Двамата са уредили отношенията си и са постигнали извънсъдебно споразумение за обезщетение.

От публикация на самия Симо Касабов в социалните мрежи става ясно, че двамата ще продължат живота си разделени.

Дали тежката телесна повреда може да се нарече вонящо блато и с какво наказание ще се размине мъжът, обезобразил приятелката си, а и следващият, който ще пребие жена си или нечия дъщеря, предстои да разберем.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/