in

Президентът за обезобразеното с макетно ножче момиче: Обществото трябва да продължи да оказва своя натиск

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Президентът на Република България Румен Радев се изказа във връзка с извършеното зверство спрямо 18-годишно момиче от Стара Загора. Припомняме, че 26-годишният Георги обезобрази приятелката си Дебора с макетно ножче, след което момичето завърши с цели 400 шева по тялото си, счупен нос и обръсната глава

„Правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние. Обществото трябва да продължи да оказва своя натиск”, заяви българският държавен глава Румен Радев по повод случая.

По думите на президента Радев „не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случи в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията на закона, за престъпленията и за тежестта на наказанията”. Според Радев проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.