in

Силна магнитна буря ни връхлита съвсем скоро

Снимка: Pixabay

Предстои първата за месец август геомагнитна буря, чието влияние ще се усети съвсем скоро. Лекари съветват хората да консумират по-големи количества вода и да наблегнат на плодовете и зеленчуците

Астрономите предупреждават за очаквана силна геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 1-2 август. По представени данни от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G1/G2, като е възможно и да се усили до G3, предупреждават учените.

Припомняме, че на 28 юли беше регистрирано слънчево изригване от клас М4 и S2 от слънчевото петно AR3372. Тогава беше изхвърлена плазма със скорост от 900-1000км/с, която бе насочена към планетата ни.

Основният поток не е насочен към Земята, но въпреки това планетата ще усети влияние от изригването към 2-3 август 2023 г.

Как да се предпазим от въздействието на геомагнитните бури?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Силно препоръчително е и пиенето на повече вода.

Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/