in

Майката на момичето с 400-те шева: Деби сега е мъничко по-добре, но сме ужасно уморени

Кадър: bTV

Припомняме, че вчера в цялата страна се проведоха шествия в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, преживяло ужасно зверство, причинено му от 26-годишния Георги. На шествието в Стара Загора бяха и родителите на младата Дебора

“Деби сега е мъничко по-добре. Гледа какво се случва тук и мисля, че то ще й помогне психически. Единственото, което искам, е справедливост, справедливост. Ужасно сме уморени, ужасно”, споделя майката на 18-годишната Дебора – Ивелина Михайлова пред „Телеграф“.

„Развълнувана съм страшно много. Не очаквах такава подкрепа. Благодаря на всеки, който е тук“, заяви още Ивелина Михайлова пред медиите.

Ивелина и бащата на рязаното 400 пъти с макетно ножче момиче бяха на протестното шествие пред съдебната палата в Стара Загора. Хиляди българи се събраха в цялата страна вчера вечерта, за да подкрепят младото момиче и да поискат справедливост за 26-годишния насилник Георги Николаев. Междувременно съдът го остави в ареста. Магистратите приеха, че престъплението му се характеризира с изключително висока степен на обществена опасност.

Георги се яви в съда с двама адвокати – Петко Кънев и Валентин Димитров. След като чуха, че клиентът им остава на топло, заявиха, че ще обжалват. Ако бъде признат за виновен, може да получи затвор от 1 до 6 г. „От приложените по делото докладни записки се установява, че Николаев е направил опит да се укрие от органите по разследването, като същият е напуснал известните по делото адреси и едва на следващия ден е бил установен от органите на МВР“, пише в мотивите на прокуратурата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/