in

Психолог за насилника, нарязал с макетен нож 18-годишната Дебора: Мислил я е за неодушевен предмет

Колаж: "Нова Варна"

Психологът Младен Владимиров говори относно извършената жестокост спрямо 18-годишната Дебора от Стара Загора, от страна на 26-годишния Георги. Припомняме, че момичето получи стотици прорезни рани с макетно ножче, които наложиха 400 шева, както и счупен нос и обръсната глава. Психологът Владимиров посочи, че тук става въпрос за изключително тежко хладнокръвие. 

„Ние виждаме едно изключително тежко хладнокръвие. Този човек е изпитвал перверзно удоволствие. Това са часове наред рязане. Тук има такава дехуманизация, такова обезличаване. В училище като малки учим за одушевени и неодушевени предмети. И всъщност аз си мисля, че той е мислил приятелката си за неодушевен предмет, от който може да си кълца“, казва психологът пред „Телеграф“.

Проговори лекарят, направил 400-те шева: Разкри какво е казала Дебора и какво е забелязал

„Момчетата, които работят по дискотеките са точно на принципа с мутренското поведение от 90-те. На тях им се дава нереалистично висока самооценка, защото територията е тяхна. Те могат да продават балони, да толерират наркотици, да вкарват непълнолетни като вземат сгъната банкнота, могат да изкарват пияни, да пазят сепаретата на ВИП-хора. Общо-взето това е един умален мащаб на България от 90-те години. Знаем, че в тези дискотеки има непълнолетни, че там се продават и употребяват наркотици. Ние знаем, че там се дават балони, знаем какви пари се печелят от тях. И тези момчета са там, за да преразпределят. Той така и изглежда, това са му снимките, ако можем да правим психологически профил по снимка. Апропо, това не му е първо деяние. Той и друг път е проявявал насилие. В деня, в който излязоха подробности ние празнувахме 18-ия рожден ден на момиче, на което съм кръстник. Телефонът ми звънеше непрекъснато с обаждания на хора, които казват: „Заради случката в Стара Загора се замислих да потърся помощ за дъщеря си“. Ама, хора, не ви трябва случка! Травмата си е стояла. Защо сте я скрили? Защо сте я замели? Ето това е големият проблем. Не ви трябва пожар, за да се сетите, че и във вашата къща инсталацията не е изправна“, казва Владимиров.

Психологът заяви, че такъв тип хора всъщност регулират взаимоотношенията си чрез агресия.

„Това е неговият инструмент. Той е свикнал в дискотеката, когато някой прояви отклоняващо се, неприемливо поведение, да го изхвърли. Това в случая е 18-годишно момиче от таргета, който той вижда по дискотеките. Понежге тя проявява неподчинение по една или друга причина – не го харесва, не му отговаря на съобщенията, не намира време да го посети на работата или излиза с приятелки – ние не знаем каква е причината, но той се чувства длъжен да я сакнционира, за да вземе контрол над нея. Той татуира дори собственото си тяло, за да вземе контрол над него. Това показва, че в един момент той е имал свръхбързо развитие. Както навремето са зазиждали сянката си в основите на къщата, за да е здрава, той иска да си татуира нещо – кауза, послание. В същото време той иска да овладее и нейното тяло, той си представя, че я притежава. Той не я вижда като друг човек, това е негова собственост. Ако му одраскат колата с ключ съм сигурен, че ще прореве цяла Стара Загора. Но когато става дума за човешко тяло, това не е ценност, тъй като той е свикнал да проявява агресия“, допълва психологът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/