in

Популярна веган инфлуенсърка умря от глад: Казаха с какво се е хранила преди смъртта си

Снимка: Instagram

Злочеста съдба застигна популярната в интернет пространството инфлуенсърка Жана Самсонова. Тя е вдъхновявала милионите си последователи с начина си на живот и здравословните си рецепти, докато в един момент нещата не се преобърнали на 180 градуса

Популярна веган инфлуенсърка, който се хранела само с екзотични плодове, е „умрял от глад и изтощение“ само на 39-годишна възраст, съобщава Mirror.

През последните пет години рускинята Жана Самсонова живее в Югоизточна Азия и е на сурова веганска диета, състояща се единствено от „плодове, слънчогледови кълнове, плодови смутита и сокове“.

Тя е била добре позната във веганската общност, като е публикувала под името Zhanna D’Art в социалните медии, за да популяризира суровата диета сред милионите си фенове.

Нейни приятели казват, че хранителните ѝ навици са станали обезпокоително рестриктивни през последните няколко месеца от живота ѝ и тя е починала на 21 юли от „холероподобна инфекция“, изострена от „изтощаването на организма от веганската диета“, казва майка ѝ Вера Самсонова пред руския вестник „Вечерняя Казан“.

В разговор с Newsflash неназован приятел на Жана казва, че са я видели преди няколко месеца в Шри Ланка „да изглежда изтощена“.

Приятелят на Жана продължава със следните думи: „Изпратиха я у дома, за да потърси лечение. Тя обаче отново избяга. Когато я видях в Пукет, се ужасих. Живеех един етаж над нея и всеки ден се страхувах, че на сутринта ще намеря безжизненото ѝ тяло. Убедих я да потърси лечение, но тя не успя да се справи“.

Друга приятелка на Жана пък твърди, че през последните седем години една от любимите ѝ храни бил дуриан – бодлив плод, известен с острата си миризма, съобщава Time News.

„Виждам как тялото и умът ми се променят всеки ден“, казва Жана, когато описва своя ограничителен хранителен режим. Тя продължава: „Обичам новото си аз и никога няма да се върна към старите си навици“.

Веднъж тя написа и следното: „Храня се с проста храна, въпреки че имам голям опит като готвач на сурова храна. Обичам да създавам собствени рецепти и да вдъхновявам хората да се хранят по-здравословно“.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/