in

Измама с парфюми в Североизточна България

Снимка: Pixabay

В Североизточна България е разследвана измама с парфюми, наброяващи близо 4800 като бройка. Местен жител на Шумен продавал стоката с поставени известни марки върху продуктите, но нямал лиценз за това. 

Близо 4800 тестери и парфюми, имитиращи различни световно известни марки са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към областната дирекция в Шумен.

Работата по случая започнала след получена информация, че местен жител държи и разпространява в търговски обект стоки без съгласието на притежателя на изключителното право да използва търговската марка.

След задълбочен анализ и в хода на проведени оперативни действие в следобедните часове вчера служители на икономическа полиция пристъпили към проверка в помещение на бул. “Ришки проход“ в Шумен, стопанисвано от фирма. Установили четири стречовани палета.

В процеса на извършените процесуално-следствените действия са открити множество кашони с парфюми, обозначени със знаци на различни световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. Не са представени документи за произход или придружаващи такива. Парфюмите са иззети.

Публикувано от Александра Крумова