in

Сградата на НС ще е в ремонт 3 години: Къде ще заседават депутатите?

Снимка: "Нова Варна"

Очаква се голям ремонт в историческата сграда на Народното събрание, който ще започне тази есен. Очаква се той да трае поне три години. По тази причина депутатите пак ще се преместят да заседават в сградата на бившия Партиен дом. Това съобщи председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Първото пленарно заседание след ваканцията – на 7 септември, ще е в тази сграда.

Желязков каза, че има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, единствено от „Има такъв народ“ не били съгласни. Той уточни, че е осигурен достъп на журналистите до народните представители.

„Другата сграда не е ремонтирана десетилетие, тя е културна ценност от национално значение и трябва да бъде запазена. Тази сграда знаете, че имаше и политическа, и реална полемика, свързана с достъпа на медиите и журналистите. Надявам се, че виждате, че има доста сериозна промяна в това. От гледна точка на провеждането на заседанията ще е много по-удобно, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи и ръководството на парламента“, каза Желязков пред БНТ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/