in

Този летен плод е изключително полезен за сърцето

Снимка: Pixabay

Има един летен плод, който е особено полезен за хората със заболявания на сърдечно-съдовата система. Според руския кардиолог д-р Асият Хачирова тези хора трябва да го консумират всеки един ден от летния сезон. Този плод е кайсията. Кардиологът обясни кое прави именно този плод толкова полезен за сърцето.

„Кайсията е вкусен плод, който съдържа много витамини и минерали, включително калий и магнезий. Смята се, че това са най-необходимите минерали за сърдечно-съдовата система, спомагат за безпроблемната работа на сърдечния мускул. В същото време не можете да получите необходимата норма от калий за сърдечния мускул единствено чрез консумацията на кайсии “, обяснява специалистът.

Този плод не само, че съдържа голямо количество витамини и минерали, но и фибри. Специалистите препоръчват кайсиите да се консумират директно в суров вид, а не под формата на сладко или сокове например. Само по този начин се гарантира максимална полза за здравето.

Яденето на този плод ще помогне за намаляване на вредното въздействие на агресивните свободни радикали върху клетките.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/