in

С колата на баща си,16-годишен и без книжка се блъсна в ограда, под въздействието на метамфетамини

кадър: колаж Нова Варна

16-годишен без книжка и дрогиран се блъсна в ограда на имот. Момчето карало колата на баща си под въздействието на метамфетамини, съобщават от полицията.

Неправоспособен 16-годишен шуменец се блъснал с лек автомобил в предпазна ограда на вилен имот, установено било че шофира след употреба на наркотични вещества. Сигнал за катастрофата бил подаден в дежурната част на РУ-Шумен малко след 23:50 часа.

Съобщено било, че шофьор на Ауди „100“ с шуменска регистрация се блъснал в ограда на вила. На място бил насочен полицейски екип. Униформените установили, че зад волана на автомобила е 16-годишен шуменец. Непълнолетният, който управлявал автомобила на баща си се движил по ул. „Ген. Драгомиров“ в посока към ул. “Нишава“.

Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост загубил контрол над автомобила, и се блъснал. Пътни полицаи го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на метамфетамин проба.

Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Публикувано от Александра Крумова