in

Три са битите бременни жени в Бургас – едната загубила бебето си (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Не един, не два, а цели три са случаите на насилвани бременни жени в Бургас през последния месец. Една от жертвите, дори е загубила бебето си в следствие на насилието. Това е накарало назначеният служебно адвокат на предполагаемият извършител на това жестоко деяние да си направи отвод по делото. Вижте какво разказват за случаите служебният защитник, както и две от насилваните бременни жени, във видеото на Нова телевизия, публикувано най-отдолу.

Говори бременната 23-годишна жена, която стана жертва на домашно насилие от бившия си приятел. Тя се казва Илияна Парашкиева :

В Бургас: Мъж ритал в корема бременната си жена

„Имахме връзка допреди 2 месеца. Преди месец започна да проявява ревност, ровеше в стари чатове отпреди и започна да ме бие. Хвърлял ме е в храсти, посягал ми е с ножица, заплашвал е, че ще ме намушка и ще отреже косата ми. Влизал е с взлом през прозореца, докато спя. Заплашвал е мои приятелки. Казваше, че ще ме убие и ще направи гавра с трупа ми”, разказа Парашкиева . Мъжът дори заплашил, че неговите хора ще запалят жената жива, докато спи.

В момента насилникът е в Германия, но продължава със заплахите си по телефона. „Постоянно прави нови профили и ми пише. Не съм търсила помощ, защото ме е страх да не ми се случи нещо след това. Казал ми е, че където и да подам сигнал, няма да спре”, сподели още пострадалата и призова всички жени да реагират навреме при насилие.

Припомняме, че вчера официално упълномощеният адвокат отказа да защитава обвиняемия по делото.

„След като се запознах с материалите, в мен забушуваха човешки страсти. Не бих могла да си представя, че това може да се случи на моята дъщеря и на всяка една жена, която носи в утробата си 7-месечно бебе. Моята защита щеше да бъде неадекватна. Затова си направих отвод по делото. На първо място трябва да бъдем хора”, заяви адв. Веселина Василева.

Вижте още във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/