in

Вик-Варна с гръмки обещания: Отварят кръстовището на Терапията още в понеделник

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Въпреки ежедневните спирания на водата във Варна и областта, заради възникнали аварии, от варненското водоразпределително дружество дадоха обещание, че още в понеделник ще се отвори кръстовището до МБАЛ „Св.Марина“, известна още като Терапията. Освен това пред медиите заявиха, че имат голям напредък по реализиращите се в момента големи инфраструктурни проекти.

Ето какво каза Сава Коев – ръководител на проекта за морския цикъл на Варна:

„Дори в понеделник още може да бъде свободно преминаването през кръстовището“, обясни Коев, като визира затворения участък до най-голямата варненска болница.

В момента се работи по четири обекта извън територията на Община Варна, по думите на Коев, като се очаква два от тях да бъдат завършени през септември месец. Става въпрос за деривацията „Китка-Варна“ и реконструкцията на водопровода между Девня и Варна, която вече е в своя втори етап.

Всички обекти имат издадено разрешително за строеж. По три от обектите вече се работи и се напредва, каза още Коев.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/