in

След бруталното убийство на Димитър: Една от замесените фамилии се изселва от Цалапица

Снимка: Facebook

Припомняме, че преди дни се случи зверското убийство на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови участваха в укриването и подпомагането на сочения за извършител на убийството Рангел Бизюрев.

Оказва се, че една от фамилиите, замесени в убийството на 24-годишния Димитър, се изселва от село Цалапица. Това е именно семейството на близнаците Борислав и Валентин.

Семейството е обявило, че продава къщите и имотите си. Вече шести ден напрежението в селото не стихва. Въпреки че вътрешният министър Калин Стоянов отстрани от поста директора на пловдивската полиция, тази вечер отново жителите готвят протести.

„Искаме още оставки, Искаме оставката на началника на РПУ Стамболийски Ангел Керпиев за неработеща структура на МВР в града. Те се забавиха с издирването на моя син. Не приеха никакви насоки от наша страна, за да бъде открит сина ми. Цялото разследване се забави при тях”. Това заяви в ефира на Нова телевизия майката на убития Димитър Атанаска Бакалова.

Тя беше категорична, че има полицейски чадър над разследването.  По думите на Бакалова има опити за сплашване на хора, присъстващи на протестите в Цалапица.

Снощи протестиращите окупираха дома на полицейския началник в Стамболийски. Повече от половин час го освиркваха и скандираха пред къщата му, а след това върху оградата на имота закачиха част от плакатите със снимките на убития Димитър.

В събота в селото готвят национален протест.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/