in

От БАН се разграничиха от изказването на свой служител: Направил скандален коментар относно Дебора (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Преди дни от Института по математика и информатика при БАН излязоха с позиция във връзка с публикации на Радослав Марков в социалните мрежи. Въпросният служител на БАН е написал скандални коментари в мрежата по адрес на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора.

Публикуваме пълната позиция на Института по математика и информатика при БАН:

„Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ–БАН) категорично се разграничава от изказаното от своя служител г-н Радослав Марков мнение във връзка с инцидента с пострадалото момиче в Стара Загора. Г-н Марков е изразил тази позиция в лично качество.

Публикуваното от него мнение е в пълно противоречие с политиката и обществената роля на Института.

Намираме всяка форма на агресия – вербална, психическа и физическа – за крайно неприемлива и в разрез с общоприетите норми на поведение и със законите на Република България. Всяка изказана подкрепа или одобрение на подобни прояви на агресия са несъвместими с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, които се основават на взаимно уважение и толерантност.

Ръководните органи на ИМИ–БАН ще предприемат административни мерки срещу г-н Радослав Марков, чиито публикации уронват престижа и доброто име на Института по математика и информатика“.

Ето и какво изказване направи въпросният служител на БАН в социалната мрежа Фейсбук:

Кадър: Facebook

Кадър: Facebook

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.