in

Илин Димитров стана секретар на президента и напусна Промяната

Снимка: Facebook/Ilin Dimitrov

Нов секретар по туризъм, образование и култура има президентът Румен Радев. Става въпрос за бившия министър на туризма в последните две служебни правителства – Илин Димитров. Това загатна самият той на страницата си във Фейсбук, като се похвали, че е прочел поздравителен адрес от името на президента по време на вчерашното откриване на джаз фестивала в Боровец. Освен това стана ясно, че Димитров е напуснал партията, от която стартира политическата му кариера – Продължаваме Промяната. Дали причината за това му действие е новият пост, който е заел, остава само да гадаем.

Илин Димитров е напуснал и партията „Продължаваме промяната“, на която беше член и беше едно от водещите лица във Варна. Той е канен да остане министър на туризма в сегашното редовно правителство, но е отказал.

Илин Димитров е на 39 години. Бил е председател на комисията по туризъм в 47-то Народно събрание от „Продължаваме промяната“. Освен това Димитров беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет. Бил е председател на Асоциацията на аниматорите. Завършил е езикова гимназия в родния си град – Добрич.

Преподаваше специалността „Анимация в туризма“ в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител беше още на компания за подбор на кадри от чужбина.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).