in

Трагедия с родилка: Млада жена издъхна в болница, след като роди

Снимка: Pixabay

Голяма трагедия с родилка от Сандански се е случила вчера в Благоевград. 26-годишнара жена е починала вчера следобед в реанимация на МБАЛ-Благоевград. Това се е случило след като младата жена е родила второто си дете в болницата сутринта на 29-ти юли. Родилката е пристигнала в болницата на 28 юли в тежко състояние и с възпаление.

„Класически запуснат случай. Всичките й показатели сочеха, че е с тежка инфекция. Направено й е секцио без усложнения, извадено е здраво бебе, малко над 3 килограма, но майката веднага е преведена в реанимация, заради инфекцията, с която е приета в болницата”, заяви пред „Телеграф” д-р Огнян Митев, директор на благоевградската болница.

След операцията положението на родилката се влошава. Състоянието й не позволява да се транспортира към София. Според медиците раждането не е причина за фаталния край. Близките й били наясно, че е постъпила в болница в много тежко състояние.

„В реанимация колегите са направили всичко възможно да я спасят. Предприети са всички действия. Най-вероятно става въпрос за сепсис. Вчера дойде и професор от София за консултация по случая. Малко по-късно, следобед, жената, която е от ромски произход, за съжаление почина”, каза още д-р Митев.

Преди 2 години в родилно отделение на МБАЛ-Благоевград издъхна 29-годишна жена от квартал „Еленово“, почина и бебето й. Животът си загуби друга родилка преди това, за която медиците казаха, че причината за смъртта е ковид.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/