in

Сред опасни вълни: Спасиха баща и двете му деца

Кадър: bTV

Поверие гласи, че след Преображение морето „се обръща“ и става по-опасно. Преображение Господне се чества на 6 август (или на 19 август стар стил). През уикенда много хора край морето станаха свидетели на опасното явление мъртво вълнение. За съжаление на варненски плажове загинаха един мъж и едно дете, а друг мъж изчезна и се издирва.

От Поморие обаче идва една добра новина. Като по чудо баща и двете му деца оцеляха, благодарение на бързата реакция на спасители, които им се притекли на помощ.

Инцидентът се е случил на охраняем плаж в неделя, когато времето рязко се влоши и морето стана опасно. Тогава на пост са били спасителите Ангел и Александър.

„Имаше доста вълни, имаше и вятър. В една групичка баща с две деца бяха навлезли до шамандурата. Бях на близо и просто успях да видя веднага какво става. Морето започна да ги дърпа на вътре, не можеха да плуват и едно от момиченцата на 12-13 години започна да гълта вода и да се дави. Веднага реагирах и успях да ги извадя и всичко беше нормално, прегледахме детето“, разказа Александър пред bTV.

„В такива ситуации повечето хора изпадат в шок, снимат и гледат. Бързо реагираха, докторът беше тук, дадохме му вода“, каза още той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/