in

Мъж се изкъпа в езеро Безбог: След забележка си събул гащите пред деца и викал „Снимайте ме пак“

Кадър: bTV

Нагъл турист остави безмълвни очевидци, сред които и деца, видели го да се къпе във водите на езеро Безбог. Езерото е с ледников произход и попада в границите на Национален парк „Пирин“. Планински водач е заснел случката. Той разказва, че е направил забележка на въпросния турист, като му е казал, че го е снимал. Въпреки това къпещият се мъж изобщо не се смутил, като стигнал дори по-далеч в действията си

„Вървях по маршрут, който приключва на хижа „Безбог“, и видях господин, който се къпе в езерото. Отидох при него, за да му направя забележка и да му кажа, че съм го снимал, а той беше изключително нагъл. Свали си боксерките пред хората и децата, които стояха на брега на езерото, и каза да го снимам пак. Втори снимки обаче не успях да направя. За мен обяснението, че това се случва често, е липса на планинарска култура в хората, които ходят в планините. Увеличават се и нарушенията в планината, и инцидентите, и замърсяванията“, коментира в ефира на bTV Михаил Чачановски.

„Когато охраната не е на място, за да санкционира въпросния човек, и й се обадя, времето, за което ще дойдат, е толкова дълго, че човекът отдавна ще си е тръгнал. Потърсих обичайната охрана, която стои в района на езерото, не я намерих, след което отидох при хората от лифта, да ги попитам дали знаят къде е охраната. Отговориха ми, че си е тръгнала преди 30-40 минути“, разказа мъжът.

Плуването и скачането във водните площи, не само в езерата на Национален парк Пирин, е забранено. На всяко едно езеро има табло с наличните телефони и информации какво е разрешено в това езеро и какво не е. От 100 до 500 лева е глобата, ако нарушителят бъде установен.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/