in

Недостиг на лекарства: Липсва една от задължителните детски ваксини у нас

Снимка: Pixabay

Поради зачестилите случаи на липса на различни лекарствени препарати, здравният министър вече е длъжен всяка сряда да предоставя информация за наличностите на парламента. Това решение беше взето преди дни на извънредно заседание на Здравната комисия към Народното събрание.

В момента се наблюдава липса на една от задължителните ваксини за деца, заради което МЗ и НЗОК изготвят инструкции за личните лекари.

Заради липсата на една от задължителните детски ваксини у нас, до края на работния ден министърът на здравеопазването Христо Хинков и управителят на НЗОК трябва да са готови с указанията до всички общопрактикуващи лекари как да действат.

Решението беше взето преди дни на извънредно заседание на здравната комисия в парламента, на която беше изслушан ресорният министър.

Освен това – всяка седмица в сряда проф. Христо Хинков трябва да предоставя на комисията пълна информация относно липсващите лекарства у нас.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/