in

Затварят важен път в Стара планина за 3 дни заради фестивал

Снимка: Pixabay.com

ОТ 12 ч. днес до 12 ч. на 13 август /неделя/, ще бъде ограничено движението на автомобили в 2,5 км участък от път III-5005 Шипченски проход – връх Бузлуджа /от км 9+800 до км 12+210/ за провеждането на музикален фестивал. За това съобщиха за медия „Нова Варна“ от Агенция пътна инфпаструктура /АПИ/. Ето и подробностите:

През трите дни движението ще се осъществява без ограничения до кръстовището на път III-5005 Шипченски проход – Бузлуджа /при км 9+800/ с общински път SZR 1060 Бузлуджа – Крън, където ще бъдат обособени зони за паркиране. В отсечката от кръстовището до връх Бузлуджа /от км 9+800 до км 12+210/ ще се допускат специализирани автомобили, превозни средства, обслужващи ветропарка и хижите в района, както и превозващи хора в неравностойно положение.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, припомнят още от Агенцията.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).