in

Във Варна съдът отмени заповедта за отстраняването на бившия главен архитект на общината

Колаж: "Нова Варна"

Административният съд във Варна отмени заповедта на кмета Иван Портних, с която преди месеци главният архитект на община Варна Виктор Бузев бе отстранен от длъжност.

Припомняме, че варненският кмет бе издал заповедта на 20 април, като на същия ден с друга негова заповед срещу Виктор Бузев, бе образувано дисциплинарно дело заради неспазване на служебните му правомощия и извършени неправомерни действия.

Това, което се посочва в мотивите на съда е, че не са били представени доказателства срещу Бузев надлежно да е било образувано дисциплинарно дело преди той да е бъде отстранен от длъжност.

Съдът посочва още, че с отстраняването от работа на главния архитект, без да са налице законовите предпоставки за това, е нарушена целта на закона, която е единствено да обезпечи обективното и безпристрастно провеждане на дисциплинарното производство.

Община Варна е осъдена да плати на Виктор Бузев разноските за производството в размер на 1210 лева.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.