in

Зрелищно авиошоу ще има на Деня на Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кадър: Facebook/AirShow.bg

Днес в Община Варна се проведе пресконференция по актуални теми. В началото на пресконференцията кметът на Морската столица Иван Портних обяви, че на 15 август ще има демонстрация, извършена от румънски пилоти, след което бяха засегнати и други актуални теми

Авиошоуто е планирано за 19 ч. и ще се проведе, в случай, че метеорологичните условия са добри. В противен случай ще се проведе на 16 август, съобщи кметът.

От Морска гара авиошоуто ще се вижда с най-добра видимост, посочи още кметът на Варна Иван Портних.

„ЯСТРЕБИТЕ НА РУМЪНИЯ“ С АВИОШОУ ЗА ДЕНЯ НА ВАРНА

Националният отбор по въздушна акробатика на северната ни съседка – „Ястребите на Румъния“, ще проведе авиошоу за Деня на Варна. Жителите и гостите на морската столица ще могат да наблюдават безплатно въздушната демонстрация от района на Морска гара – Варна в празничния 15-и август.

Снимка: А. Тодоров

Участието на румънските ястреби е планирано преди началото на концертната програма от 19:00 ч.

Във Варна се очаква да пристигнат най-добрите пилоти на „Аероклуб Румъния“, които през миналата година спечелиха серия отличия в състезания по въздушна акробатика.

Авиошоуто на ястребите във Варна съвпада със 100-годишнината от основаването на румънския клуб.

Планираната демонстрация ще бъде осъществена с пет самолета „Extra 300“.

Снимка: А. Тодоров

Във Варна се очаква да пристигне и 23-годишната Андреа Банесару, една от малкото жени-асове в Европа на тази възраст.

Солова демонстрация пред публиката ще представи Георги Ротару, един от най-опитните летци на Румъния и председател на едновековния „Аероклуб Румъния“.

Планира се демонстрацията да бъде съпроводена от танц на влекач в акваторията на пристанището пред Морска гара – Варна.

Авиошоуто за Деня на Варна е планирано за 19:00 ч. и ще се проведе при благоприятни метеорологични условия. Резервна дата е 16.08.2023 г. от 19:00 ч.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.