in

Семейство търси справедливост 4 години: Черепномозъчна травма и кома са определени като „лека телесна повреда“

Снимка: Pixabay

Инцидент със сина на семейството се е случил още преди четири години – през 2019 г. Тогава Мъж е блъснал и убил 25-годишния Живко. Момчето е било с черепномозъчна травма и е изпаднало в кома

Близки на загинало през 2019 г. момче споделят, че мъж, който е блъснал и убил сина им, в момента е на свобода с условна присъда. Въпреки че 25-годишният Живко е със счупена челюст, при падането изпада в кома и умира от черепномозъчна травма, прокурорът, твърдят близките, настоява, че загиналият е имал лека телесна повреда, съобщава „Телеграф“.

Семейството на починалият млад мъж вече 4 години търси справедливост. Според бащата на жертвата в епикризата пишело, че синът му има счупена скула. Това било достатъчно основание нараняванията да бъдат окачествени като „тежка телесна повреда”. Съдът обаче не взел под внимание написаното, допълва почерненият баща.

По думите на лелята на Живко Йорданка Пеева не било уточнено дали смъртта на племенника ѝ е настъпила заради удара, или заради самото падане.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/