in

Проф. Рачев прогнозира идеално време по морето, а през септември у нас термометърът щял да удари 35°

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

По думите на климатолога проф. Георги Рачев следващата седмица се очертава да е изключително подходяща за плаж. Температурите и на въздуха, и на морето, щели да са достатъчно високи. Месец септември също се очертава да е топъл, споделя проф. Рачев.

„През цялата следваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще са до 36 градуса. На морето ще бъде идеално. И най-зиморничавите девойки ще се чувстват комфортно. 24 градуса ще бъде средната температура на водата по Черноморието ни“, коментира климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

По негови думи по Южното Черноморие температурите ще са около 27 градуса. „Хората могат да са на плажа от сутрин до вечер“, посочва проф. Рачев.

Във Варна максималните температури ще са до 29 градуса. Минималните се увеличават до 23 градуса. Няма да има валежи – само малки облачета, уточни той.

В Русе максималните температури през следващата седмица ще достигат 32 градуса. Времето ще е сравнително слънчево.

В Стара Загора през следващата седмица температурите ще достигат 36 градуса. 23 градуса ще са минималните. Няма вероятност за валежи, посочи климатологът.

Дози месец септември ще бъде по-топъл. Възможно е достигането до 35 градуса веднъж, но през цяла седмица – едва ли“, обясни проф. Рачев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/