in

Въвеждат нови правила във Формула 1

Снимка: Pixabay.com

Както е известно наскоро бяха въведени нови правила във Формула 1. В една част те се отнасят за скоростта, с която пилотите се движат в зоните с двойни жълти флагове по време на периодите с виртуална или истинска кола на сигурността.

Досега в тези отсечки от пистата пилотите трябваше да се движат с по-ниска скорост и да бъдат готови да спрат, но не бе упоменато колко ниска точно трябва да е тяхната скорост. Има инсталирани нови сензори за точно измерване на вертикалните сили на автомобила. Пилотите, които получават „повече от 15 кумулативни наказания за позиции в решетката или които са били наказани да стартират отзад на решетката, ще стартират зад всеки друг класифициран пилот.“, предаде Нова телевизия.

Броят на спринтовите състезания за първи път през 2023 г. е удвоен. Ще има шест спринтови уикенда в Азербайджан, Австрия, Белгия, Катар, САЩ и Бразилия.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/