in

Руският флот спря с картечен огън за принудителна проверка търговски кораб в Черно море

Снимка: ВМС

По сведения от Министерство на отбраната, екипажът на кораб „Василий Биков“ от състава на Черноморския флот на Руската федерация „спря за принудителна проверка“ плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари SUKRU OKAN.

Съдът е плавал с направление към украинското дунавско пристанище Измаил.

Корабът се е намирал в югозападната част на Черно море и около 06:40 ч. московско време е проведена проверката, предаде ТАСС.

Първоначално капитанът на SUKRU OKAN отказва бордова проверка, затова се е стигнало до откриването на картечен огън от руска страна.

„За принудително спиране на плавателния съд от руския военен кораб е открит предупредителен огън от автоматично стрелково оръжие“, съобщиха от ведомството.

Хеликоптер Ка-29 с група руски военнослужещи е излетял от патрулния кораб „Василий Биков“ за проверка на търговския кораб.

Министерството на отбраната на Руската федерация отбеляза, че след приключване на проверката корабът е възобновил движението си към пристанище Измаил.

От военното ведомство посочиха, че корабите на Черноморския флот продължават да патрулират в определени райони.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/