in

Пълна прогноза: Какво време ни очаква до края на август?

Снимка: Pixabay

До края на месец август България ще бъде под влиянието на топли въздушни маси. Благодарение на тях времето през летния месец ще бъде обичайно слънчево и топло. Смущенията през най-отпускарския месец ще са минимални и краткотрайни.

Тази нощ първо в източните райони, призори в Централна, а следобед и в Западна България, ще се оформят краткотрайни, строго локални летни валежи с възможна слаба гръмотевична активност. В сряда този процес ще се повтори, но ще е по-слабо изразен. И през двата дни вятърът и температурите ще се запазят – термометрите следобед ще са между 27 и 33-34 градуса, съобщава Нова телевизия.

От четвъртък до края на седмицата слънцето ще надделява, а вероятността за следобедни превалявания рязко ще намалее. Ако такива има, те ще са изолирани случаи – с по-голяма вероятност през почивните дни в Югозападна България. Ще се запази вятърът от североизток, а дневните температури в обичайно горещите точки у нас ще отбележат стойности близки до 40 градуса.

И след 20 август времето ще остане с много слънце и традиционните летни температури до 35-40 градуса. Леко колебание се очаква около 21-22 август с възможно нахлуване на порция прохлада от североизток, след което жегата бързо ще се върне. В дните около 26-27 август се очертава преминаване на студен атмосферен фронт, с който вятърът ще се обърне от северозапад, в западната половина на страната ще има условия за краткотрайни, локални летни валежи с гръмотевици и потенциал за градушка. Температурите ще се понижат за кратко, но само в някои западни райони.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/