in

Варна – любим град. Честит празник

Снимка: "Нова Варна"

Днес е празникът на Варна. По повод Деня на Варна – 15 август – Успение на Света Богородица, градът започва честванията с тържествена Света литургия в катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Честит празник, варненци!

През дългите и слънчеви летни дни, когато ветрецът се носи с аромата на морската сол, град Варна се превръща в едно вълшебно място, пленяващо със своята красота и разнообразие. Това е историята на Варна – перлата на Черно море, която вдъхновява с плажовете си, историята си и културното си богатство.

На първи поглед, Варна се представя с плажовете си, които успокояват очите със златния пясък и кристалната вода. Златният пясък на „Златни пясъци“ или нежните плажове на „Св. Св. Константин и Елена“ придават на града неустоим блясък. Вода и небе се обединяват в едно и отварят вратата към съвършенството на лятото.

Но Варна ни пренася и в дълбините на историята. Тя е един от най-старите градове на Европа, с корените си, заровени в античната цивилизация. Римляни и гърци са оставили своя следа в тези земи. Античният Одесос, както се е наричал древният град, е като книга, която разказва за времена, вече избледнели в миналото.

А ходенето из улиците на Варна е като разглеждане на художествено произведение. Сгради с архитектурни стилове от различни епохи се преплитат със съвременната животна пулсация на града. Четирикрилият символ на Варна – Катедралата „Свето Успение Богородично“, стои гордо, издигнат към небето, като свидетел на вярата и историята на хората.

И не на последно място, Варна е и културен център, където се преплитат изкуство и творчество. Галерии, музеи, театри и музикални сцени предлагат на гражданите и гостите възможност да се потопят в света на изкуството и културата.

Това е Варна – мястото, където се срещат морето и историята, красотата и културата, древността и съвремието. Едно място, което ви кани да го откриете и се впуснете в неговите обятия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/