in

Мистерията около убийството в София се заплита: Каква е била връзката между убития и убиеца?

Колаж: "Нова Варна"

Коментар във връзка с клането в София направи адвокатът на Константин Суботинов. Припомняме, че Суботинов е обвинен в това, че е помогнал на извършителя Веселин да скрие трупа

„Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви предходни взаимоотношения между убития и обвинения за неговото убийство. Имали са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес планове. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лева няма как да причиниш такова престъпление“, обяви в ефира на bTV Кристиан Мирчев, който е адвокат на Константин Суботинов – обвиненият за това, че е помагал при убийството на 41-годишния мъж в София. Припомняме, че части от тялото на жертвата бяха намерени в шахта в центъра на града.

„В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този момент аз не познавах никого от семейството му. Към настоящия момент не съм запознат с конкретни детайли“, каза Мирчев.

„Това, което ми бе обяснено от майка му и приятелката му Тереза, е, че от около 5 години контактува с обвинения за убийството на Кристиян Пеев – Веско Вълчинов. Били са колеги в барманството и после стават по-близки“, посочи той.

„Не ми е известна причината, която е мотивирала Константин да тръгне да помага по този начин. Единствено знам, че не е знаел абсолютно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин пристига, вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става“, разказа адвокатът.

„Житейската логика е да се обърне веднага към полицията, но всеки би реагирал различно в една такава ситуация. Моят клиент е обвинен, че след извършването на престъпление е спомагал за укриване. Не е учудвал в самото извършване. Не е участвал в разчленяването на тялото. Той не е помагач, а е обвинен за лично укривателство“, подчерта адвокат Кристиан Мирчев.

Според него Константин Суботинов ще понесе наказателна отговорност за това, което е извършил.

„На мнение съм, че трябва да се разграничат действията на двамата. Всичките му приятели го описват като наивен и добър човек“, обясни още адвокатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/