in

Резултатите от кръвни проби на шофьори ще излизат до седмица?

Колаж: "Нова Варна"

Премиерът акад. Николай Денков заяви днес, че е от голяма важност да бъде съкратен срокът на получаване на резултати след вземане на кръвни проби на шофьори. Той обяви, че съвместно с МВР и други институции, вече се организира закупуването на нова апаратура, подготовката на специалисти и организирането на нови лаборатории в България

„Целта е тези проби да излизат като резултати в рамките на до една седмица“, коментира премиерът акад. Николай Денков днес.

Денков предупреди, че трябва да се закупи нова, скъпа апаратура, а това става с определени процедури. „Дотогава възлагам на министъра на вътрешните работи, съвместно с прокуратурата, да огледат внимателно правилата за прилагане на тези мерки така, както са приети в закона, и да направят възможно най-добрата организация, така че хората, които са невинни, да се чувстват спокойно по улиците, а тези, които правят нарушения, да знаят, че ще получат съответното наказание“, каза още премиерът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.