in

Учен обяви как би повлияло на икономиката извънземно нашествие на Земята

Снимка: Pixabay

Носител на Нобелова награда за икономика обясни как би повлиява евентуална поява на извънземни на нашата планета. Неговото име е Пол Кругман и е от Градския университет на Ню Йорк. Неговото мнение е, че гостуване на извънземни на Земята би накарало инфлацията да скочи до небесата

Кругман е на мнение, че Земята няма как да е единствената обитаема планета в цялата Вселената. Пред Bloomberg ученият заяви и това, че извънземните цивилизации, ако съществуват, едва ли са се появили едновременно със Земята.

„Ако все още съществуват древни извънземни цивилизации, те са на такова разстояние от човечеството, че комуникацията с тях би била невъзможна“, смята Кругман. Той също така не вярва, че извънземните някога ще „нападнат“ Земята.

Той посочи, че според него, ако има извънземно нашествие на Земята, то това неминуемо ще се отрази на икономиката. Щяло да има увеличаване на инфлацията, каквото е следствието от всеки въоръжен конфликт.

Какво ще се случи след това зависи от резултатите от нашествието и решенията, взети от победителите.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/