in

Надворни отплава от Варна, за да се включи в околосветски ветроходен маратон (СНИМКИ)

Снимка: Live Varna

Днес Варна изпрати Павлин Надворни на околосветско плаване. Това съобщиха от Община Варна. Ветроходецът се включва в околосветски ветроходен маратон на 21-ви октомври от Ла Коруня, Испания

Варна изпрати Павлин Надворни, който се отправя на околосветски ветроходен маратон за самотни мореплаватели „Global Solo Challenge“ с яхтата Еsspreso martini/ Еспресо Мартини/.

Ветроходецът получи знамето на града от кмета Иван Портних. „Чакаме те като победител! Бъди здрав, все така позитивен и успешен. Нека времето е с теб“, пожела кметът.

Снимка: Live Varna

„За мен отплаването е просто завършек на един тежък, труден и свързан с голямо изпитание път. Благодаря на всички, че сте тук, стискайте палци, каквото мога ще направя“, заяви и Надворни.

Снимка: Live Varna

Той отплава от Варна, а в самото състезание ще се включи на 21-ви октомври от Ла Коруня, Испания, където ще бъде и финалът. Ветроходецът ще премине около около 26 000 мили по класическия околосветски маршрут, включващ трите големи носове – Добра Надежда в Африка, Лийуин – Австралия и Хорн – Южна Америка. Събитието се организира за първи път за серийни лодки. Надворни е единственият представител на България в престижното състезание.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.