in

За 2 дни иззеха 3 автомобила на пияни и дрогирани по Черноморието. Какви са случаите?

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

Само за 2 дни полицията в Бургаско е конфискувала 3 автомобила на шофьори, седнали зад волана под влиянието на алкохол или наркотични вещества. Всички водачи са задържани за 24 часа и са мъже. Сред задържаните има и един молдовски гражданин, който е бил под въздействието на кокаин, докато е шофирал из улиците на Слънчев бряг. Ето и подробностите, които съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас за медия ни:

Вчера около 18.40 ч. в Слънчев бряг, до заведение «Живата риба», служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Ауди А 6», със старозагорска регистрация. Автомобилът бил управляван от 23-годишен старозагорец, който полицаите установили, че шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1.77 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Отново през вчерашния ден, но в малките часове на денонощието, около 01.05 ч. на кръстовището на улиците «Трети март» и «Св.Св.Кирил и Методий» в Приморско служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка л.а. «Мерцедес CLK 200 Компресор», със софийска регистрация. МПС-то било управлявано от 29-годишен софиянец. Полицейските служители установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,63 промила. Водачът отказва да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 15.08.2023 г. около 17.50 ч. в Слънчев бряг служители от бургаската жандармерия спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Туарег», със софийска регистрация. Автомобилът бил управляван от 22-годишен молдовски гражданин. Сред проверка с тест е установено, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества /кокаин/. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, е автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).