in

Журналист след убийството на Алексей Петров: Пластовете се разместиха. Може да има опити и други да бъдат “изчистени”

Кадър: Youtube/Публицистиката на NOVA

Журналистът от БНТ Иво Никодимов коментира убийството на Алексей Петров. Той смята, че трябва да се разследват мотивите за покушението срещу бизнесмена. Според него те са от ключово значение. Никодимов заяви, че в случай, че бъдат известни мотивите, ще могат да бъдат предотвратени следващи убийства

Това коментира журналистът Иво Никодимов в ефира на българската национална телевизия.

„Да засекат подготовка за следващи убийства, да засекат евентуално и следващи мишени след покушението срещу Алексей Петров. Наред с поръчителите и изпълнителите на тази мокра поръчка е изключително важно да бъдат ясни мотивите. Те може да са свързани с хора, както извън страната, т.е. да е поръчан зад граница, така могат да бъдат свързани и с процеси вътре в страната и именно поради тази причина е важно тези мотиви поне на оперативно ниво и на оперативна информация да бъдат ясни за разследващите“, поясни Никодимов.

Журналистът коментира, че е интересен подборът на мястото на покушението. Той смята, че най-вероятно някои доста сериозно се е заел да проучи и планира възможностите за оттегляне на извършителя. Много бързо можело да се стигне до Черни връх, а оттам до Дупница или Перник, от където дори може да се напусне и страната.

Според него, е голяма вероятността да има опити и други да бъдат “изчистени”.

“Трябва да се търсят връзки между убийството на Къро и убийството на Алексей Петров. След убийството на Къро започва сериозно преразпределение на бизнеса, който той контролираше. Сега ще започне сериозно преразпределение на пластовете и на сферите, които Алексей Петров контролираше. Той беше човек с изключително много информация, която е позволявала да бъдат направлявани определени процеси – обществени, а може би и политически. Така че ще има сериозно разместване на пластовете и борба кой да заеме неговото място”, обясни Иво Никодимов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/