in

Южнокорейски депутат: Северна Корея може да изстреля шпионски спътник скоро

Кадър: Twitter/ https://twitter.com/nexta_tv

Твърденията за възможното изстрелване, се позовават на разузнавателните служби в Южна Корея. Депутатът посочи, че този ход на Северна Корея може да дойде в края на август или в началото на септември. Той предупреди, че КНДР се готвела да изстреля и междуконтинентална балистична ракета в знак на протест, заради предстоящата среща между САЩ, Южна Корея и Япония и заради съвместните военни учения

Северна Корея може да извърши още едно изстрелване на шпионски спътник в края на август или началото на септември, заяви днес южнокорейски депутат, позовавайки се на разузнавателните служби на страната, предаде Ройтерс.

Припомняме, че първият опит за изстрелване на военен спътник на Пхенян през май завърши с неуспех, но КНДР обеща скоро да изведе в орбита друг спътник.

Ю Санг-бум, член на южнокорейския парламент, заяви пред журналисти след среща с ръководителя на разузнавателните служби на страната, че ако Северна Корея успее да отстрани проблемите, има вероятност да изстреля сателита за честването на годишнината от основаването на страната на 9 септември.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е поставил като приоритет изстрелването да стане през втората половина на годината.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/