in

Без книжка и без номера на автомобила: 21-годишен си спретна гонка с полицията

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

21-годишен неправоспособен шофоьор, управляващ автомобил без регистрационни табели, се е опитал да избяга на полицейските служители. Той е бил заловен чак в момента, когато е паркирал нелегалната си кола в жилищен двор. Интересното в случая е, че е бил напълно трезв, докато е шофирал в нарушение на множество правила. Ето и подробностите:

Вчера през късния следобяд, около 17.05 ч., на улица в с.Александрово, общ. Павел Баня, екип на Участък-Павел баня, забелязал движещ се л.а.“Опел“, без регистрационни табели. Последвали автомобила като подали светлинен и звуков сигнал, но автомобилът продължил движението си като ускорявал скоростта.
Разпознали водача като неправоспособен 21-годишен мъж. Последвали автомобила, видели водачът да вкарва колата в двора на частен имот.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат.
В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство, като предвиденото наказание от закона за деянието, извършено от 21-годишния младеж е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).