in

Семейство с бебе умишлено хвърли мокри кърпички в терариума на крокодила Хектор в Пловдив, после избяга

Кадър: Facebook/Регионален природонаучен музей Пловдив

Видеото, на което ясно се вижда хулиганската постъпка на младото семейство, е качено във Фейсбук страницата на Регионалния природонаучен музей в град Пловдив, след като е било заснето от охранителна камера

Първо въпросните посетители на музея се оглеждат, вероятно, за да се уверят, че никой не ги гледа. След това жената, с бебе в ръце, изкарва мокри кърпички от чантата си и ги хвърля в терариума на крокодила.

После се вижда как влечугото се впуска към кърпичката и я лапа, а семейството се изнася съвсем спокойно след безцеремонната си постъпка.

Ето какво написаха от музея в социалната мрежа Фейсбук:

„Вчера (16.08.2023 г.) в 11:08 часа, охранителната камера на Регионален природонаучен музей – Пловдив засне недобросъвестни посетители, които умишлено хвърляха мокри кърпи в терариума на нилския крокодил Хектор!

За щастие, кърпите не бяха погълнати, но ако крокодилът бе погълнал неразградимите мокри кърпи, това би могло да доведе до неговата смърт!

Умоляваме Ви да не допускате подобно поведение, защото не е образователно и поставя в риск живата експозиция на музея!“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.