in

Истинска анархия: Футболни фенове щурмуваха Паметника на Съветската армия посред нощ (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Г. Кръстева

От МВР съобщиха за медия „Нова Варна“, че столичната полиция е задържала четирима след сигнал за увреждане на Паметника на Съветската армия. Образувани са досъдебни производства за кражба и хулиганство

Сигналът за увреждане на Паметника на Съветската армия постъпил снощи, около 23.45 часа. Незабавно са насочени екипи на полицията за изясняване на ситуацията.

На място е установена жена, пострадала след напръскване със спрей, чиято дамска чанта била открадната, констатирани са и щети по монумента.

В резултат на предприетите бързи полицейски действия са задържани четирима мъже, привърженици на столичен футболен отбор – на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които криминално проявен.

По случая са образувани досъдебни производства за кражба и хулиганство. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства продължава.

Очевидци разказват, че фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер пред Паметника на съветската армия и са счупили плочата на монумента. Замеряли са с димки. Агитката издигнала транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупила плочата, било написано със спрей „Искаме български паметник“.

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на „Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.