in

Дворът на НАП Варна е новият дом на сърце с кауза

Снимки: НАП Варна

В двора на сградата на ТД на НАП Варна, където ежедневно минават клиенти на приходната агенция, е поставено метално сърце за събиране на капачки. Това съобщават от НАП Варна за медия „Нова Варна“. Това е част от каузата на „Аз Вярвам и Помагам“

„Партньори в името на Доброто“ е мотото на инициативата и е в подкрепа на благотворителната кауза „Аз Вярвам и Помагам“ за събиране на пластмасови капачки за рециклиране. Със събраните средства се закупуват и даряват жизненоважна медицинска апаратура и линейки в помощ на недоносени бебета в отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия.

Конструкцията на металното сърце – символ на благотворителната кауза, е поставена на входа за граждани на сградата на НАП Варна на бул. „Осми приморски полк“ № 128 и е достъпна за всеки желаещ да постави капачка в Сърцето на Доброто. Генератор на идеята е дългогодишното участие в благотворителната кампания на колеги от приходната администрация в морския град, за което свидетелстват множество публикации в социалните мрежи, данни за предадени количества капачки и получените сертификати в знак на благодарност и съпричастност.

Ръководството на ТД на НАП Варна изразява своята подкрепа към служителите за проявената персонална и социална ангажираност с благородната кауза, чиято цел е чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за нуждаещи се бебета и малки деца от цялата страна.

„Вече десет години в НАП съществува Зелена програма, част от екологичната стратегия, която цели адекватно използване на ресурсите и отговорно отношение към околната среда. Териториалната дирекция на НАП във Варна се включва в различни инициативи за опазване на околната среда, а с металното Сърце за събиране на пластмасови капачки, приканва и гражданите да участват в кампанията за Доброто“. Това е посланието на ръководствата на ТД на НАП Варна, ОДОП Варна и служителите на фискалния контрол в града.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.