in

Експерт по сигурността: Алексей Петров беше един от най-силовите играчи в нашия ъндърграунд

Кадър: Youtube/Euronews по-русски

Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той посочи това, че в момента разполагаме с прекалено малко информация относно това както точно се случва, тъй като прессъобщението на МВР е било твърде лаконично

Експертът по сигурността заяви това в интервю за Телеграф, определяйки Алексей Петров като „един от най-силовите играчи в нашия ъндърграунд, който често използва насилие“.

„Познава със сигурност някои от лидерите на нашия криминален свят. Той е ключова фигура в развитието на различните структури за сигурност у нас по време на прехода и се твърдеше, че има голямо влияние в подземния свят“, заяви Безлов.

„В същото време беше бивш съветник в ДАНС на Петко Сертов. Той беше една много сложна фигура на прехода като значение, с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения. Не знам дали чувството му за сигурност е било притъпено, все пак включително и в деня на убийството е разполагал с трима охранители. Но е факт, че хора, които са работили с него – и приятелски, и враждебно настроени – коментираха, че усещането му за риск напоследък е било много редуцирано и доста често е подценявал опасността“, добави още експертът по сигурността.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/